Индиска Mahindra 100 % сопственик на Peugeot Motorcycles

Индиџите ја презедоа целосната контрола врз Peugeot Motorcycles и притоа најавија комплетна офанзива со седум нови модели пред 2023 година…

Посетуваме, во јануари 2015 година, Mahindra купи 51 % од акциите во Peugeot Motorcycles, унаку, посебна компанија од производителот на автомобили со исто име.

Според Mahindra, овој потег е наменет да го поттикне идниот раст на Peugeot Motorcycles на основните европски пазари и да се прошири на многу нови, вклучувајќи ги и избраните азиски.

Скутерот 50cc Peugeot Kisbee е доста популарен во Европа, додека скутерот Metropolis со три тркала одлично се покажа и во Кина.

Motorcycles Data известува дека Peugeot се најде на солидното четврто место на својот домашен пазар заклучно со 2018 година.

Под постоечкото партнерство со Peugeot, Mahindra веќе го произведуваше електричниот скутер E-Ludix на брендот Peugeot.

Во Франција, како и на другите пазари, интересот за електрични мотори на две тркала е огромен.

Индиците ја потврдуваат електрификацијата и меѓу најавените седум нови модели што Mahindra и Peugeot планираат да ги произведат помеѓу 2021 и 2023 година, иако досега нема официјални детали за овие седум новини.

Инаку и по преоѓање на Peugeot Motorcycles во целосна сопственост на  Mahindra, неговот седишт останува во Мандере, Франција.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Италијанската полиција во флота добива и Suzuki Jimnу!

BMW S 1000 XR, полесен, побрз и поубав

Maserati GranTurismo Zeda

Lexus  сопроизведен целосно електричниот модел за 10 дена во Кина

Кои се доверливи а кои треба да се избегнуваат, покажа TUV прегледот на 9 милиони возиламодели

Нови официјални скици на идната генерација на Kia Optima

Интригантно – Можно Peugeot 608 на FCA Maserati платформа

Harley Davidson на EICMA 2019

Можно повторно заживување на Lotus Elan!