Jaguar и Land Rover во иднина со возила што уништуваат патогени бактерии и вируси

Со помош на напреден систем на вентилација се неутрализираат штетните напасници што се насекаде околу нас во кабината на автомобилот …

Користејќи ултра – виолетова светлина, Jaguar Land Rover најавува дека ќе го запре ширењето на бактериите и на штетните вируси, за елиминирање на респираторните заболувања…

Идните системи за вентилација ќе ги неутрализираат сите штетни организми што предизвикуваат инфекции.

Тоа треба да се постигне со користење на технологија на UV-C (ултра виолетово зрачење) што може да помогне во запирање на ширењето на настинка и на грип, a едновремено се намалува и преносот на главните предизвикувачи на болестите за до 30%.

Британскиот автомобилски гигант, Jaguar Land Rover во последно време истражува широк спектар на можности за придобивка (бенефит)  на возачите  и за патниците.

За своите постигнувања веќе добиле признание и од страна на медицинските служби.

Идните модели на овој производител на возила можат да помогнат во запирање на ширење на настинки и на грип, благодарение, пред се на иновациската технологија на ултра виолетовото светло (UV-C) што инаку е позајмена од медицинската индустрија, каде, инаку, се користи повеќе од седум децении.

Ни останува само да почекаме и да видиме кога тоа, навистина, британскиот производител ќе им го понуди на купувачите на неговите автомобили идните клима уреди што ќе ги запрат грипот и настинките!…

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Bosch воведува 3D дигитална инструмент плоча!

Chevrolet со нов систем што условува врзување на појас

Razer со Chroma и кај автомобилите

Алијансата на производители на автомобили инвестира во AI Start-Up Recogni

Hyundai со електрмобил со соларно пoкрив за полнење батерии!

Новиот V8 Godzilla на Ford од 7,3 литри ветува голема сила на мали вртежи!

Hyundai со систем за монеторинг и сигнализација за состојбата на задната клупа

Новата Corsa е нај аеродинамичен – супер мини на пазарот

Driver Alert- Со електроника против сон зад управувачот