Jaguar Land Rover Project Vector- иднината на убаната мобилност

Од компанијата Jaguar Land Rover го претставија соето видувањео за урбамата мобилност и тоа преку футуристичката креација Project Vector….

Во кусата информација стои дека станува збор за автономно и за електрично возило, направено врз така нареченета „скејтборд“ платформа за електрични воила.

Тоа значи дека на истата платформа можеме да имаме и приватно возило, урбан минибус подготвен за системот на споделување, или, па возило за дотур на стоки (мал „комерцијалист“ од иднината).

Бидејќи е наменет за градски сообраќај, тоа возило е долго малку повеќе од четири метри.

Без оглед на тоа што станува збор за автономно возило, Jaguar Land Rover Project Vector и понатаму има управувач, a се издвојуваат и страничните лизгачки врати и пространата и исклучително флексибилна внатрешност со бројни можности за конфигурација на седиштата.

Каако што и се најавува, Jaguar Land Rover својот Project Vector, од есента наредната 2021 година, ќе го тестира низ улиците на  градот Ковентри, во Велика Британија.

Иднината со брзи чекори пристига, a ние се надеваме деа ќе биде барем толку возбудива како и сегашноста!

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Hyperion XP-1 Супер автомобил од другата страна на Големата бара

Audi официјално ги покажа новите S3 и како лимузина и како Hatchback

Најава: Ram 1500 TRX дебитира на 17 август

Конечно BMW M3 Touring!

Kia го покажа новиот дизајн за Stinger

Повторно „уловен” новиот VW Golf R

Toyota RAV4 Hybrid Black Edition-Полноќно црна!

Време e за електрична енергија: Новиот Opel Vivaro-e во продажба во Германија со цена од 26.650 евра со еколошки бонус

Lyriq -првиот електричен модел на Cadillac го напаѓа Tesla на домашна почва!