КIA EV6 на први тест возења

Во сончевата Марбела, КIA го направи првото тест возење со новинарите, електричната сензација EV6…

Колку е лесно да се раскажуваат вакви приказни. Импресивниот електричен модел од Кореја ни ја олеснува работата многу. EV6 е нов дизајнерски јазик промовиран од Kia, а сепак oбединува сe што сака еден клиент денес. И тоа е пред се чувство  на возење crossover…

„Kia EV6, нашето прво целосно електрично возило, е пример за електрична енергија и прогресивен дизајн наменет за човекот.

Цврсто веруваме дека EV6 е привлечен и важен модел на пазарот за ЕV “, рекол Карим Хабиб, виш потпретседател и шеф на глобалниот центар за дизајн на Kia.

„Со EV6, имаме намера да создадеме карактеристичен, влијателен дизајн, истовремено нудејќи и футуристички електрични возила.

Ако ги погледнеме бројките и техничката страна на моделот, Kia EV6 ќе им биде претставен на клиентите во две верзии, со батерии од 58 и 77,4 kWh, и моќност од 170 и 325 КС. досег со едно полнење на батерии поминува до 510 километри.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

UAZ од Русија го напаѓа пазарот на теренски возила во САД

Новиот FIAT 500 со 19 –та награда во Европа

ŠKODA AUTO со тренинг Академија за продажба и пост-продажба

Toyota Venza sportski crossover дебитира во Кина

Новите згради во Велика Британија ќе мора да имаат приклучоци за полнење EV

Hycan Concept-S

Honda e:N SUV Concept & Honda e:N Coupe Concept

Citroen CX5 јуриша на австралискиот пазар

Колку заработуваат производителите на автомобили