Kia со концепт што пријатно ги изненади посетителите во Женева 2019

Иако на прв поглед, новиот Imagine на Kia изгледа сосем бообичаено, кога малку повнимателно ќе обрнете внимание и ќе ја погледнета внатрешноста, најблаго кажано пријатно сте изненадени!

Како што рековме на почетокот се изгледа вообичаено н веќе со самиот поглед во ентериерот заклучувате дека конвенционалноста е отидена во неврат, а наместо тоа на голема врата доаѓа смел и свеж дизајн, со стилски линии што наликуваат на, crossover и на SUV, „три во едно“.

Креација со врати што се отвараат една наспроти друга, без централен В столб за полесен пристап во внатрешноста- ништо ново, но не брзајте!

Електричната иднина на Kia има поинакво видувње на реалноста а на се позачестениот тренд на зголемување на екраните на допир, не само по големина туку и по број во кабината,Кореанците одговоара со концептот Imagine со дури 21 индивидуален екрани со висока резолуција, ки ја прават внатрешноста уникатна.

Тие се распоредени по централната табла на начин кој не потсетуваат на пакет од карти за играње, но во распоред кој сепак е истовремено и обичен и координиран.

„Овие 21 многу тенки екрани смешен одговор на конкуренцијата во битката на автомобилските производители кои се стремат кон имплементирање на најголем екран“, изјави генералниот менаџер за внатрешен дизајн на Kia Motors Europe, Ралф Клејџ.

Покрај духовитоста, електричниот концепт на Kia има за цел да го прикаже прогресивниот стилски јазик на брендот за иднината, бидејќи Imagine има интелигентни реинтерпретирање  на постојните мотиви на Kia и каросерија која се карактеризира со микс од прецизно изработени лимови, јасни линии и ефикасна аеродинамика.

Произведен од европскиот дизајн центар на Kia во Франкфурт, концептниот модел претставува целосно електричен модел со четири врати од Ц-сегментот. и веќе сега е јасно дека нема да се преточи во серија, но Imagine навестува елементи на ентериер и екстериер што може да ги донесат идните производни модели на брендот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Руси и се е можно – Од Bentley направил тенк!?

Обновен Citroën Scarabee d’Or првото возило што ја минало Сахара!

BMW i3 -хит за полицајци пожарникари и итна служба…

Баварците ја одбележуваат 35 годишнината на Series 5 со лимитирано издание

Renault Zoe такси што самостојно вози!

Книгата за брендот Bentley поскапа од автомобил на оваа марка!

Посебна серија Smart ForTwo FCE #21- за збогување со бензинците

Porsche Driving Expеrience-нова авантура и промоција на новиот 911 во Македонија

Новиот Alfa Romeo 8 C – Hybrid co 800 KS