Кивањето кога возите може да предизвика несреќа

На кусо време се губи концентрацијата и доаѓа до ненадејно грчење на мускулите, што може да доведе до ненадејни и непредвидливи реакции, при што се губи контролата врз управувањето…

Особено е опасно кога тоа ќе се случи при чувствителни маневрирања, какви што се преоѓање на возилото пред вас, нагло  сопирање ..

Лицата кои се склони кон кивањето (алергија, кивавица, настинка…) требаат во чувствителните времиња да избегнуваат да возат,  односно да возат повнимателно и без ризични маневрирања.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Внатрешноста на VW ID.3 е многу интересна

Curtiss Zeus со електромотор и батерии во форма на V8 бенински мотор!

De Tomaso P72

Tesla Model 3 „одликаш“ на Euro NCAP

Porsche нема да ги електрифицира GT моделите (засега)!

Екологија- Ford рециклирани пластични шишиња за подници во автомобилот

ЛИНК за следење на трката на Иџе

Претставен новиот Renault Triber мал crossover со 7 седишта!

Нoвитe Jагуар F-Pаце и Rанге Rовер Evoque ќе ги пречекат гостите на Британската Амбасада