Кои бои на автомобили ќе бидат во тренд во 2022 година

И додека минатата година најпопуларните бои за автомобили беа белата, црната и темно сивата, според прогнозите на BASF, 2022 година ќе донесе нови трендови…

Темно сивата ќе остане во играта, но ќе ѝ се придружат сиво-зелена и крем боите. Во последниве години, сивата боја ја следеше црната, а потоа белата има предност како омилен меѓу клиентите. Сепак, додека сивата боја сè уште опстојува, црно-белото полека ја губат популарноста.

Дали сиво-зелената, темно сивата, па и крем бојата ќе успеат да ги заменат фаворитите од изминатите години? Производителите на бои на BASF сигурно веруваат во тоа.

Помеки, поприродни и помалку впечатливи, овие три бои се повеќе во согласност со преминот кон електрични автомобили и еколошката свест на клиентите, смета компанијата.

Според Autocar, палетата на бои во Volvo и Polestar содржи нови бои, особено зелени нијанси. Тоа можеме да го видиме кај новите модели на Hyundai, а овој бренд важи и за „трендсетер“.

На крајот на краиштата, ќе знаеме што ќе се случи во првите неколку месеци од 2022 година, бидејќи се очекуваат многу премиери на нови модели.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Nissan Silvia се враќа 2025 година како EV

Toyota фабрички ќе ги преработува своите половни возила

Електричниот Mercedes EQS ќе се склопува во Индија

Jetour T-X

Во Германија испорачани 10,000 електрични MINI

Француска жандармерија Alpine A110

Во Словенија Nissan GT-R спасува (влече) шлепер!

Gordon Murray Automotive Т.33 најавен за 27 јануари

Alpine A110 Hybrid