Колкав период од животот европските возачи „губат“ барајќи паркинг!

Недостатоко од место за паркинг е глобален проблем што е особено изразен во големите градови во кои возачите се „осудени“ на кружење и чекање за својот миленик на четири тркала даго сместат во легално паркинг мсто …

Колку време навистина минуваме во потрага по слободно место за паркирање? Како што пренесува весникот„Јутарњи“ според истражувањата на Privilege Motor осигурување во Велика Британија спроведено врз  2001 испитаници, проечен возач дури 17 дена од својот живот поминува барајќи паркинг.

При тоа „во празно“ барајќи слободен парким поминува дури 3423 km!

Дури четиримина од 10-те испитаници ја сметаат потрагата по паринг простор за најиритирачка работа во сообраќајот.

Покрај потрагата по парккинг, посебо ги иритираат и дупките на патиштата, „легнатите полицајци“, како и бавните возачи и велосипедисти.

„ Со се повеќе автомобили на патиштата и ќе биде интересно да се види колку време сме поготвени да чекаме на слободно паркинг место и колку сме подготени да извозиме да дојденме до истото” – коментирала Шарлот Фолдинг (Charlotte Fielding) директорката за осигурување задолжена за тестирањето.

Според спомнатото истражување, просечниот возач е подготвен да чека на слободно место една минута и 47 секунди

Дури само еден од 50 испитани би се согласил на паркинг мсто да чка повеќе од 10 минути.

А, со оглед на ситуацијата во големите градови, многу возачи се принудени да чекаат и подолго од тоа.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Дизајнер од Русија вкрстил Lada Niva и Mercedes G Class

Црн хумор заштитна маска од корона вирусот и за автомобили

На аукција Mercedes-Benz Pullman за 2,5 милиони долари

Видео: Lancia Delti HF Integrale- Беснее по улиците на Њујорк

Autobianchi Stellina: Најубавиот потомок на “Фиќо” а малку познат во светот

PSA групацијата донира над 400.000 маски и друга медицинска опрема на болници во Европа

Polestar Percept нови детали и фотки – можна најава за електричниот SUV Polestar 3

Jaguar Land Rover против корона вирусот

Видео Црвено Ferrari што ви го одзема здивот и негова заштита од гребници