Kолку се полоши евтините од премиум гумите

Гумите се меѓу најважните компоненти на автомобилот бидејќи преку нив возилото го остварува единствениот контакт со подлогата за возење, а токму тоа може да не спаси од „не дај Боже“ ситуација…

Затоа, кога се во прашање гумите, не треба да има компромис. Сепак, многумина од нас имаат ограничен буџет, па се поставува прашањето, што да се избере што е најблиску до премиум класата? Поважното прашање е дали евтините гуми се доволно добри за да ни ја обезбедат потребната безбедност? YouTube каналот Tire Reviews се обиде да одговори на тоа прашање.

Во приложениот видео клип можеме да погледнеме компаративен тест на осум евтини гуми: Nankang Econex NA1, Davanti DX390, Winrun R330, Tomket Sport Series 1, King Meiler Sport 1 KM, Triangle SporteX TH201, Maxtrek MAXIMUS M1 и Double Coin DC99.

Покрај „нискобуџетната“, како репер за споредба е земен и Continental PremiumContact 7. Воедно, водителката објасни дека споредбата не е направена само за да се утврди која гума е најдобра, туку за да се покаже до кој степен перформансите на премиум гумата се супериорни.

Тестот започна со сопирање на влажна површина.

Прво беше тестиран Continental Premium Contact 7, а потоа и останатите осум гуми.

Резултатите беа значително различни.

Поевтините гуми имаа подолги растојаниа (патеки) на сопирање и се покажаа како помалку предвидливи, што дефинитивно не е она што го сакаме во итни ситуации на патот.

Управувањето беше тестирано и на влажен асфалт, каде што Continental исто така се покажа како најдобар, а Tomcat беше на второто место. Според водителот, разликата помеѓу премиум и најдобрата евтина гума била помала од онаа меѓу најдобрата и најлошата евтина гума.

Пневматикот Nankang се покажа како добра вредност за парите, но имаше проблеми со надправувањето.

Заштитената гума King Meiler првично обезбеди добра реакција на управувањето, но соединението не можеше да одржи држење за патот и да ги исполни барањата.

Stack of car tires on warehouse closeup

Double Coin се покажа како најлош, со значително недоволно управување и повремено прекумерно управување.

На крајот, водителкот истакна колку е важен изборот на пневматиците од аспект на безбедноста, без разлика дали е нискобуџетен или премиум.

Во тестовите на влажен асфалт, беше јасно зошто инвестирањето во премиум гуми има совршена смисла.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Автономен автомобил IndyCar ќе пристигне во Гудвуд следната година

Volvo сака драстично да ги намали штетните емисии без да навлегува во процесот на производство

Решение за непрописното паркирање во гаражи:

„Charge On Solar“ на Tesla

Nio ES6 има нова батерија со цврст електролит за опсег од 930 km

Новите безбедносни тестови на Euro NCAP

Аеродинамиката во автомобилската индустрија

Моќните семафори во Германија се контролирани од вештачка интелигенција

Audi сака да користи електрична платформа од друг производител