Конфискуван Ferrari 458 Italia во чешката полициска флота

 Што се случува со запленетите возила од криминалците? Ова е пример од Чешка….

Наместо да го уништи италијанскиот суперавтомобил, чешката полиција го претвори во нешто покорисно: полициско возило.

Според локалната полиција, преобразениот 458 Italia почнал да служи како дел од Одделот за специјален надзор на Чешката Република со национална јурисдикција и ќе го управуваат само специјално обучени полицајци. Како што објави Motor1, ова Ferrari ќе се користи „против најагресивните возачи на чешките автопати, при бркање украдени возила или за време на надзор на локации за тјунинг настани“.

Според соопштението за печатот, полицијата морала да потроши 340.000 CZK (околу 14.000 долари) за да го измени Ferrari во она што е денес.

Заедно со новата надворешна боја, 458 Italia добива нова боја, плус систем за камера, специјално предупредувачко светло, дисплеј со натписи…

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Bentley Dezervator со лифт го искачувате автомобилот на кат во гаражата до станот

Porsche Vision Gran Turismo Spyder

Која автомобил најчесто се појавува во филмовите

Hennessey Venom F5 Roadster

Lucid Air Sapphire

Електричниот Zeekr 001постави нов рекорд во дрифт за EV

Aston Martin V12 Vantage Roadster

Британец бил сопственик на дури 55 автомобили на FIAT

Czinger 21C V Max