Lexus Recreational Off-Highway Vehicle Concept

По првата најава во октомври, Lexus сега и официјално претстави интересно рекреативно возило наречено Recreational Off-Highway Vehicle Concept кое како погонско гориво користи водород…

Off-Highway Recreational Vehicle Concep (Концептот за рекреативно возило надвор од автопат) наместо водородни горивни ќелии и електрични мотори има 1,0-литарски мотор со внатрешно согорување што користат водород наместо бензин.

Возилото има и LED предни и задни светла, видливи компоненти на суспензијата, големо ветробранско стакло, како и мат бронзена боја, заедно со LED светла на покривот, црни и сребрени фелни на тркала, теренски гуми, дигитален дисплеј, спортски седишта и волан …

Конечно, димензиите на возилото се: должина 3120 mm, ширина 1725 mm и висина 1800 mm.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Отповик на Chiron Pur Sport поради проблеми со гумите

Niutron NV

Porsche прв ЕV што совладал висинска разлика од 4.842.967 метри

Noble M500

Hennessey  Venom F5. со ергеле моќно 1.817 КС

Bugatti го претстави својот ромобил Bytech

Жената Астронаут од проектот SpaceX место Tesle избра друг EV

Tesla Model S поминал 1,5 милиони километри!

Редок класичен Chevrolet Corvette