Maserati ќе биде верен на класичните мотри со внатрешно согорување!

Италијанскиот производител на луксузни спортски возила Maserati никогаш нема да се откаже од употребата на мотори со внатрешно согорување во своите модели

Интересната „констатација, неодамна ја обзнани шефот на американската подружница на бренсот Ал Гарднер.

Врвниот-менаџерот бил категоричен дека компанијата почнува да развива мали и plug-in хибриди, како и електрични возила, но нема да престане да ги користи моторите со внатрешно согорување и тие секогаш ќе бидат дел од нејзината палета, додавајќи дека сегашните модели на брендот ќе бидат целосно надградени до 2022 година.

„Сите модели на Maserati ќе бидат електрифицирани на еден или друг начин, а процесот ќе почне со нашиот нов crossover, што ќе дебитираво март 2020 година на Салонот во Женева  и ќе се позиционира  под Levante во нашата палета“, објасни Гарднер.

Тој исто така  призна дека Maserati и FCA, во моментот имаат сериозни проблеми и дека во првите три месеци од тековната  2019 година, продажбата на групата опадна за 29%. Кај производителот на луксузни автомобили работите се уште полоши, каде за овој период се продадени едвај 149 примероци, што е за 45,5% помалку од истиот период на 2018 година.

„И покрај се, Maserati останува бренд кој не може да постои без мотори со внатрешно согорување, бидејќи има потреба од груби емоции и тоа е единствениот начин за да ги обезбеди“, констаирал Гарднер.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

VW ги решил софтверските проблеми и продолжува со испораки на новиот Golf

Шпионски фотки на Mercedes GLC

Патниците во автомобили од пониска класа во сообраќајки гинат двојно повеќе од тие во повисока!

Renault и официјално доби државен заем, но останатите кармејкери од Франција не реагираат!

Honda глобално повлекува над еден милион возила!

Неизвесна судбината на Mitsubishi  на европскиот пазар

VW инвестира две милијарди евра во EV

Салонот за автомобили во Женева можеби засекогаш замина во историјата!

Германија – Преполни плацови со нови возила купувачите претпазливи