Mazda отповика 190 илјади автомобили!

Производителот на автомобили од Јапонија,  Mazda, поради лошо направените бришачи на ветробраните на своите автомобили, повлекува речиси 190.000 Mazda 3 модели…

Продавачите од трети јуни тековната 2019 година, без никаков паричен надомест, ќе прават замени на управувачкиот модул на предниот бришач, пренесува агенцијата AP.

 

Во документите што ги објавила Американската Национална Управа за Безбедност во Сообраќајот, јапонската компанија навела дека ќе ги повлече моделите на Mazda 3 што биле произведени во периодот од 2016 до 2018 година..

Производителот на автомобили од земјата на Изгреј сонцето во своето соопштение објаснил дека поради оваа неправилност не може да дојде до евентуално испаѓање на бришачот, а воедно, до овој момент нема извештаи за судири или сообраќајки поради постоењето на овој проблем.

Сопствениците на Mazda 3 автомобилите произведени во наведениот период ќе добијат повик за вонредна посета во овластените сервиси и за замена на неисправниот дел.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Новиот Audi TT со средишно вграден мотор!

Krugger FD- уникатен ретро автомобил со модерн стил и 760 КС

Парламентот во Германија пресече на Autobahn и натаму без лимит на брзина

Најавен Morris JE – електрично комерцијално возило

Од Waymo најавија автономно возила без контролен возач!

Пристигнува Porsche што лета!

Renault со конкурент на Tesla и VW

И Punto би заживеал повторно ако Fiat се здружи со Renault

Peugeot потврди pick -up камионет !