Mercedes-Benz дополнителна опрема ќе вградува и со апликација, далечински!

Mercedes-Benz нуди новина во дигиталната технологија и купувачите на моделите од овој бренд ќе можат да додадат дополнителна опрема на автомобили што претходно ги купиле, а тоа ќе може да се направи далечински без да се отиде во работилница

Првично новата технологија е достапна само за моделите на Mercedes-Benz, опремени со најновата верзија на информациско-забавниот комплекс MBUX, што е имплементиран во новите A-Class, B-Class и GLU.

 

Сопственикот на автомобилот ќе може да си купи дигитално радио, навигација или можност за интегрирање со паметен телефон.

Тоа исто така ќе може да го направи без да се контактира со дилерот, а се што треба да направите е да ја активирате апликацијата за услуга на Mercedes Мe, која ви овозможува да го додадете новиот софтвер.

Од Mercedes –Benz тврдат дека новата функција ќе овозможи да ја задржат вредноста на моделот за подолг период.

Така, во 2020 година, дигиталното радио ќе стане задолжително за автомобили во ЕУ, па сопствениците на Mercedes автомобили од 2019 година ќе можат да го инсталираат во своите автомобили со само неколку команди.

Потсетуваме таква можност нуди и Ford со далечинско ажурирање во неговиот SYNC 3 мултимедијален систем.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Старт-ап компанија од Швајцарија најави батерии со кој EV ќе поминат 1000 km!

Microsoft  и BMW Grоup лансираат Отворена производна платформа

Jaguar и Land Rover во иднина со возила што уништуваат патогени бактерии и вируси

Renault најави нов електричен компакт

Škoda со „лек“за заборавните возачи – Aприлили!!!

VW ќе ја предводи Eвропската „батериска унија“ за EV

Volvo надзор врз возачот за дополнителна сигурност!

Новиот Green NCAP за проценка на еколошката прифатливост на возилата

Nissan и DOCOMO испитуваат виртуелна технологија во возила со 5G мрежа