Microsoft  и BMW Grоup лансираат Отворена производна платформа

Со тоа би се трансформирала ефикасноста на дигиталното производство во целата индустрија и ќе креираат нови можности за соработка во целиот производен синџир…

Microsoft и BMW Group планираат да ја зголемат ефикасноста во погоните за монтажа повикувајќи различни производители во автомобилскиот сектор, соопштија и двете компании на отворените денови на индустријата во Хановер, Германија.

Скот Гутри (Scott Guthrie), извршен директор на Microsoft, кажал дека целта е зголемување на ефикасноста на дигиталниот производ во целиот сектор. Повеќе од 3.000 машини на автономните превозни системи и роботи ќе бидат поврзани со платформата на Microsoft наречена Azure.

До крајот на годината, Платформата ќе биде проширена помеѓу четири од шесте партнерски компании и тоа до крајот на тековната 2019 година.

Додека минатата недела Volkswagen, Amazon и Siemens најавија иницијатива на партнерско креирање на сметачки облак за исто така да ја зголемат продуктивноста во монтажните погони на овој производител на автомобили во Германија.

Отворените денови во Хановер  се една од најголемите манифестации од овој вид во овој сегмент на индустрија,a за јавноста е отворен од понеделникот и трае до денес.

IT, нови 5G мобилен систем за комуникација и интернет протоколи … се главни теми на годинешните отворени врата на индустријата ….

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Старт-ап компанија од Швајцарија најави батерии со кој EV ќе поминат 1000 km!

Jaguar и Land Rover во иднина со возила што уништуваат патогени бактерии и вируси

Renault најави нов електричен компакт

Škoda со „лек“за заборавните возачи – Aприлили!!!

VW ќе ја предводи Eвропската „батериска унија“ за EV

Volvo надзор врз возачот за дополнителна сигурност!

Новиот Green NCAP за проценка на еколошката прифатливост на возилата

Nissan и DOCOMO испитуваат виртуелна технологија во возила со 5G мрежа

Tesla со трета генерација на полначи