MINI Electrics произведен во 11.000 примероци

Погоните за производство во  фабрика во Оксфорд, Велика Британија се пофалија со бројка од 11.000 произведени електрични примероци на култниот модел…

За краток временски период, MINI има причина да слави.

Дури 11.000 електрични MINI Electric излегоа од производните ленти на фабриката во Оксфорд.

Моделот, кој премиерно се претстави во јули минатата 2019 година, за време на 60-годишнината на марката, со тоа стана првиот потполно електричен автомобил на британскиот бренд што е под целосно покровителство на германската BMW.

Иако тие не се (сè уште) на нашите патишта, тие се најбарани на пазарот во Велика Британија каде до купувачите веќе се доставени повеќе од 3.000 примероци.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Ford ги запре испораките на Kugа PHEV поради опасност од самозапалување!

Mitsubishi од септември ги запира испораките на SUV возила во Европа

Уште еден познат автомобил исчезнува од пазарот во САД!

Toyota Corolla – Најпродаван автомобил во првата половина на 2020 година

Шефот на РЅА Opel од идната година ќе носи профит

Golf се врати на врвот на Европа!

SEMA сепак го откажа настанот за 2020 година

Продажбата на Lada го достигна нивото пред кризата и продолжува да расте!

Во Франција расправа за локацијата каде ќе се прави електричната Dacia