Миризбата на новиот автомобил повеќе нема да биде негова одлика!

Мирисот на внатрешноста на новиот автомобил е нешто што го издвојува секој производител, а специјални тимови работат на неговото формирање. Сепак, на тоа му завршува и во овој дел од светот, пишува британскиот магазин Аutocar…

Имено, секој од овие мириси се состои од состојки што се користат во пластика, лепак или текстил, како што се акролеин, ацеталдехид, бензен, етилбензен, формалдехид, стирен, толуен и ксилен.

Комбинацијата на овие состојки често предизвикува алергиски реакции на возачите и патниците, а се споменуваат иритација на очите, гадење, вртоглавица …

Карактеристичниот мирис во внатрешноста на автомобилот веќе е забранет од регулаторите во Јужна Кореја, Русија и Кина (од 2021 година).

Така Ford веќе патентираше процес на производство што целосно го отстранува тој мирис.

Економската комисија за земјите во Европската унија исто така усвои упатства за нашиот континент и се проценува дека производителите на автомобили многу брзо ќе ги неутрализираат мирисите во внатрешноста поради студиите за алергиски реакции.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

АвтоВаз произведе 30 милионити автомобил

GM со нов електричен Hummer со нов Crab Mode начин на возење

Hyundai Sonata N Line

Ваков скок може да изведе само Kia

Новиот Tesla Roadster ќе настапи на Нирбургринг 2021

Наједноставно и најевтино амфибија возило

Radical SR10 за тркачи и вистински ентузијасти во големите брзини

Видео: најава за новите BMW M3 и M4

VW ID.3 најпродаван модел во првата половина на септември во Норвешка!