Мотоцикл Lazareth LM 410 чини100 илјаи евра

Mожеме слободно да речеме дека пред нас е по малку „луд квад’“, задвижуван од 1,0-литарски мотор од Yamahа R1…

Станива збор за LM 410, најнова јкреација на Французинот Лидовик Лазарет и е последна во низата екстремни машини на овој дизајнер.

Потсетуваме неговиот претходен модел пррдизвиа вистинска бура на салонот за автомобили во Женева во 2016 годиа, прд се бидејќи во себе имаше имплементирано автомовбилски мотор со осум цилиндри поставен во форма на латинската буква „V“ – дело на Maserat, моќен повќе од 470 KS.

Цената на новата креација на овој Французин е навистина „скромна“ и изнесува само 100.000 европски банкноти!

Тоа можеби е и разбирливо кога ќе се соочите со податокот дека ќе биде произведен во само 10 примероци со што дополнително добива на ексклузива и на вредност кај колекционерите.

„Моделот LM 410 го има виуелниот потпис на LM 847, со тоа што е многу поконвенционален од него. Дизајниран е да биде полесен, со него полесно да се управува и да биде што е можно по пристапен“, ја објаснил својата креација лично Лазарет.

Као и да е овој Францусин, инаку познат по својата опсесија да држи се прекриено со превез на тјната, не сакаше да ги открие деталите поврзани со техничките информации за мотоциклот, но затоа подвлекол дека LM 410  е значително полесен од моделот со мотор на Maserat, што е тежок 400 kg.

Погоре спомнатата цена од 100.000 евра претставува во основа и единствената информација што во овој момент е дотапна за овој мотоцикл, осбвен таа што може со голо око да се видиа тоа е деа има четир тркала, односно двојни напред и двојни назад.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Од Италија пристигнува вирус на две тркала – Vyrus Alyen

BMW R18 – новиот крстосувач конечно покажан

Kawasaki Ninja ZX-25R во карбонско издание

Електричен мотоцикл од иднината – Z Motorcycle

3Д Печатење – иднината на изработка на мотоцикли

На радост на моторџиите вљубени во BMW пристига новиот R18

Harley-Davidson со Porsche дизајн на агрегат!

Мотоцикл од дрво вози со 220 km/h!

Нај сестран електричен мотоцикл на светот -Cake Ösa