На еден пат во Холандија властите ги потикнуваат возачите да возат побрзо

Знаете како е со сообраќајните правила и кампањи – оние кои се одговорни за безбедноста во сообраќајот, секогаш ве замолуваат да ја прилагодите брзината на условите на патот и ограничувањата да забавите и да возите побавно…

Сепак, во Холандија имаат поинаков проблем, па ќе започнат кампања за потикнување на возачите, на еден пат, да возат побрзо! Кампањата се однесува на автопатот N34, кој ја преминува провинцијата Дренте, на североисток од земјата.

Таму, брзината е ограничена на 100 км / ч, но се чини дека возачите го игнорираат тоа и често возат 50-60 км / ч, пишуваат специјализираните портали.

Проблемот настанува бидејќи разликите помеѓу ограничувањата и возачите кои возат според ограничувањата и оние кои возат само 50 км / ч се преголеми и честопати доаѓаат до опасно сопирање и престигнување.

За да се решат сите овие проблеми, би било полесно да се спушти ограничувањето на брзината на 80 км на час, но владата се спротивставува на ова бидејќи помалата брзина не одговара на типот на патот.

Затоа ќе започне кампања на социјалните мрежи и ќе се делат летоци кои ќе ги поттикнат возачите да бидат побрзи. Полицијата ќе биде поприсутна покрај патот, па се верува дека сето тоа ќе им помогне на возачите да забрзаат.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Октански прстени.

Škoda станува марка на непушачи!

Наскоро Boldmen CR 4

Lada Niva Legend 50th Anniversary Limited Edition

Citroën Ami потврден и за пазарот во Велика Британија

Honda со online продажба на автомобили во Јапонија

Новиот управувач на Tesla на тест- Појави сериозни безбедносни ризици

Нова Honda BR-V со 7 седишта

До 2025 година сите Taxi возила во Виена ќе возат на струја!