Најав за Mercedes Vison EQXX

Од Mercedes објавија нови детали и уште една затемнета „тизер“ слика на своето ново концепт возило Vision EQXX….

Станува збор за електрична студија која има агресивна предна решетка која потсетува на претходниот концепт Vision EQ Silver Arrow.

Германската компанија го опиша Vision EQXX како „возбудлив следен чекор во развојот на електрични возила“, бидејќи моделот ќе има „спектакуларен“ опсег и ефикасност.

Во врска со ова, се предлага дека автомобилот има домет од приближно 750 милји (1.207 км).

Сепак, ова е само дел од приказната бидејќи Vision EQXX е развиен со помош на  High Performance Powertrain групата , која главно е насочена кон развој на технологија и погонски удари за Formula 1.

Ова сугерира дека новиот концепт ќе има доволно моќ и издржливост.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Aston Martin DB5 No Time To Die Junior

YouTuber во обид со камионет да прелета скапоцен автомобил

Како во некогашниот Top Gearu: Хеликоптер слета врз SUV на Škodа

 Yugo za 2025. godinu

Jeep Wrangler Unlimited Willys Xtreme Recon

Jeep, Ram и FIAT склучија партнерство со брендот RED да станат прв мулти бренд во автомобилската индустрија

Првите осум Bugatti Chiron Super Sport 300+ подготвени за испорака

VW подготвува off road модел Scout

Alfa Romeo GTS како замислен ривал на BNW M2