Најавен Bugatti инспириран од моделот EB110 SS

Од Bugatti, за неколку дена,  на манифестацијата Monterey Car Week, во Калифорнија ќе претстави уште еден специјален автомобил…

Во рамките на одбележувањето на прославата од 110-годишнината на постоење на марката Bugatti  такво нешто и можеше да се предвиди.

Новината ќе биде инспирирана од легендарниот модел EB110 SS, a исто како и креацијата Bugattija Divo и оваа ќе биде произведена во строго ограничена бројка на примероци.

Поточно, Bugatti би требало да направи серија од само 10 примероци, при што, според некои независни извори, цената на секој примерок би изнесувала по околу осум (8) милиони евра…

Конкретни детали, во овој момент, нема, но може да се очекува дека новиот автомобил ќе се базира врз моделот Chiron, а тоа пак подразбира бенински агрегат со работен волумен од 8,0-литри, со 16 цилндри поставени во конфигурација на латинската буква „W“, со моќ од најмалку 1500KS.

Премиерата е закажана за утре – 16 август па за повеќе и по детални информации нема да треба долго да чекаме .

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Drako GTE електричен супер автомобил

Jaguar иницира кампања за промена на значењето не еден збор-Car

Audi Q4 e-tron нуди дури и персонализација на светлата

Во Кина – Роботи сообраќајци

Најмоќниот Porsche Cayenne е plug-in хибрид

Volvo размислува за проширување на SUV понудата

Superb поминал точно еден милион километри!

Голема премиера во Франкфурт на Audi RS6 Avant

За роденден добил BMW и го турнал во река- сакал Jaguar за подарок!