Најавена нова Zonda Series 760

LMM Design објави тизер-слика на Instagram најавувајќи нова верзија на Zonda oд серијата 760…

Веста посочува дека тоа ќе биде нова Zonda направена во соработка со фабриката Pagani, но останува прашањето дали постоечка Zonda послужила како база за овој проект.

Сепак, повеќе детали ќе следат „наскоро“, а очекувано, Zonda 760 Roadster ќе го има 7,3-литарскиот V12 мотор на AMG со 760 КС, со погон на задните тркала и мануелен менувач.

Цената засега не е позната, но се очекува да изнесува неколку милиони евра.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Отповик на Chiron Pur Sport поради проблеми со гумите

Niutron NV

Porsche прв ЕV што совладал висинска разлика од 4.842.967 метри

Noble M500

Hennessey  Venom F5. со ергеле моќно 1.817 КС

Bugatti го претстави својот ромобил Bytech

Жената Астронаут од проектот SpaceX место Tesle избра друг EV

Tesla Model S поминал 1,5 милиони километри!

Редок класичен Chevrolet Corvette