Mini Aceman Concept

Mini минатиот месец објави дека влегува во нова ера на дизајн со воведувањето на својот нов дизајнерски јазик, наречен – Charizmatic Simplicity….

Тогаш беше потврдено дека дизајнерскиот јазик ќе биде објавен на крајот на јули, со промоција на целосно електричен crossover concept. Сега оваа марка го покажа концептот Aceman .

Сите идни модели на Mini ќе се засноваат на архитектура направена за електрични погонски единици и преку својата нова дизајнерска филозофија, Mini ќе го намали бројот на компоненти и наместо тоа ќе се концентрира на основните стилски елементи.

 

Во Mini, велат дека сакаат идните модели „да постигнат емотивен, интуитивно препознатлив идентитет“ и ќе се погрижат секој иден Mini модел да има „своја индивидуална харизма која непогрешливо се заснова на сржта на брендот, ре – интерпретирајќи ја самоуверено и на свој начин. “

Клучен столб на новиот дизајнерски јазик ќе биде употребата на напредна LED технологија во задните светла на моделите Mini, обезбедувајќи типичен дизајн на Union Jack со уникатен светлосен потпис за секој модел.

Мини-студијата од следната генерација ги отстранува и повеќето хромирани елементи.

Одржливоста е клучен фактор во дизајнерскиот јазик на Mini за харизматичка едноставност.

На пример, концептот е без кожа и се фокусира на употребата на секундарни суровини покрај природните и рециклираните материјали.

Користи целосно дигитален тркалезен дисплеј со ревидиран кориснички интерфејс, иако дизајнерскиот тим на Mini одлучи да задржи некои важни аналогни контролни единици.

„Иднината на Mini дизајнот се заснова на храброста и одлучноста да се обликува промената и да се одбележи препознатлив и уникатен профил“, опиша шефот на Mini дизајн, Оливер Хајлмер (Oliver Heilmer).

Како и да е производителот од Оксфорд ја даде својата визија за неговите модели од иднината.

Mini вели дека концептот  покаува „како технолошките иновации и прогресивната интерпретација на индивидуалната мобилност го одведуваат дизајнерскиот јазик на брендот далеку во иднината“.

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Дебитира BMW XM

Обновен DS 3

Претставен Chery Arrizo 8

Новиот Range Rover Sport – Претставен во Македонија

Acura ARX-06

Chevrolet Silverado ZR2 Bison

Buick Envista

Koenigsegg CC850

Ford Territory