New 500 -Мал автомобил на годината на News UK Automobile Awards за 2021

Потесниот список за автомобилските награди News UK го прават истакнати автомобилски новинари од сите публикации на News UK, а пошироката јавност гласа за нив

Во четвртата година, наградите за News UK ги собраа колегите  новинари и читателите на весниците и веб -страниците The Times, The Sunday Times, Driving.co.uk, The Sun и talkSport. Врз основа на гласовите на потрошувачите и кратката листа на истакнати автомобилски новинари, New 500 ја освои титулата Мал автомобил на годината на News UK Automobile Awards за 2021 година.

Како и претходните години, зa наградите на News UK беа одлучувани од потрошувачите и автомобилските новинари од изданијата на News UK, прославувајќи ги најдобрите возила во класа во сите сегменти.

Наградата што ја освои на News UK Automobile Awards е десетта за моделот New 500 и истата се придружува на колекцијата на трофеи која веќе ја вклучува наградата за зелен автомобил на француската награда за автомобили 2020 година и автомобил на годината и најдобар мал електричен автомобил од DrivingElectric.

Покрај овие престижни меѓународни награди, тој ја доби и наградата „Најдобар дизајн 2020“ од германското списание „Auto Motor und Sport“ и „Најдобар концепт за дизајн“ како дел од еминентната меѓународна „ Red Dot Награда за дизајн“.

Моделот Now 500, претставен во март 2020 година, веќе освои бројни меѓународни награди и веќе е водечки електричен градски автомобил во Европа. New 500 е најпродаван автомобил, со речиси 28% удел на пазарот во сегментот на градски автомобили во Европа, и е лидер на пазарот во градските автомобили во 12 земји, а исто така е и најпродаван на целиот пазар на електрични возила во Италија. Покрај тоа, по лансирањето во Европа, Израел и Бразил, Новиот 500 е на пат да стане првиот градски автомобил во светот, целосно електричен.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Toyota Land Cruiser LEGO во сооднос 1:1

Techart Porsche 911 Police

Електрична Lancia Delta Integrale настапува воWorld RX шампионатот

Hennessey го испорача првиот Venom F5  и тврди дека може да јури со 500 км/ч

BMW М GmbH во чест на јубилејот се враќа на стариот беџ

Porsche планира голем crossover со три реда седишта

Електричен Калашников UV 4

Lancia Aurelia Outlaw European CSL

Alpha Saga