Next Level – Škoda Strategy 2030

Прес-конференција на која ќе биде објавена новата стратегија на компанијата ќе се одржи на 24 јуни (утрте)

Во четврток, на 24 јуни, ŠKODA AUTO ќе ги претстави клучните елементи на својот нов деловен план СЛЕДНО НИВО – ŠKODA STRATEGY 2030 ( NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030 ) на 30-минутна прес-конференција во Прага.

Обраќајќи им се на меѓународните новинари, извршниот директор на ŠKODA, Томас Шофер детално ќе ги објасни трите приоритети „EXPAND“, „EXPLORE“ и „CONNECT“, што ќе постави насоки за понатамошен развој на компанијата во следните години

Прес-конференцијата ќе започне во четврток, 24 јуни, во 16:30 часот по средноевропско време.

По прес-конференцијата, новинарите и претставниците на медиумите ќе имаат 30 минути да постават прашања во врска со содржината на Next Level – Škoda Strategy 2030 (Следно ниво – Škoda стратегија 2030).

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Alfa Romeo Tonale сепак ќе дебитира годинава

Електрична треска во Европа -Франција за две години со тројно поголема продажба на ЕВ

Lexus подготвува ривал на Audi Q2

Италијанската дивизија на Stellantis го напаѓа премиум В сегментот

Запрени испораките на Tesla Model S

Најавен  ЅsangYong Х200

Првиот човек на Alfa Romeo: Мораме да го подобриме квалитетот

BMW M3 CS Пристигнува 2023 година

По извесен период цените на горивата во надолна линија