Nio ES6 има нова батерија со цврст електролит за опсег од 930 km

Кинескиот производител Nio го претставува новиот модел ES6 со автономија од 930 километри со едно полнење.

Новата технологија на батерии има потенцијал сериозно да го раздрма пазарот на електрични возила, па дури и да го разбранува морето за класичните возила со  мотори на внатрешно согорување .

Кинескиот производител на електрични возила Nio, познат по својот иновативен концепт за замена на батерии (наместо традиционално полнење), има намера да го импресионира пазарот со моделот ES6 со нов тип на батерија со цврст електролит. Батеријата е со капацитет од 150 kWh, а ја испорачува компанијата Welion со седиште во Пекинг. Новата батерија му овозможува на овој автомобил да помине до 930 километри со едно полнење. Оваа технологија подразбира батерија која е малку потешка од класичните литиум-јонски батерии, но нуди многу поголема густина на енергија. Благодарение на тоа, сите идни лимузини од овој производител лесно би можеле да достигнат домет од над 1.000 километри, наведуват колегите од специјализираните медиуми.

Оваа технологија има потенцијал да го револуционизира пазарот на електрични возила нудејќи автономија која одговара или дури ја надминува онаа на традиционалните возила со мотори со согорување. Nio ES6 треба да ја ублажи загриженоста на многу потенцијални купувачи во врска со краткиот опсег на сегашните возила на батерии и да поттикне пошироко прифаќање на електричните возила од јавноста. Новата батерија тежи 575 кг, што е само 20 кг повеќе од постоечката литиум-јонска батерија од 100 kWh инсталирана во сегашните автомобили Nio произведени од кинескиот специјалист за батерии CATL. Исто така, батеријата со цврст електролит има 44,4% поголема густина на енергија. Димензиите на новата батерија се уште повпечатливи во однос на класичната, бидејќи се работи за идентични димензии.

Покрај тоа, зголемената енергетска густина на овој тип на батерии може да доведе до понатамошен напредок во перформансите и ефикасноста на електричните возила, што ги прави уште поатрактивен избор за клиентите. Како што повеќе производители на автомобили инвестираат во технологија на батерии со цврста состојба, пазарот на електрични возила најверојатно ќе стане сè поконкурентен, што ќе доведе до побрзи иновации и долгорочно намалување на трошоците за производителите и потрошувачите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Новата CATL платформа обезбедува 1000 km автономија и троши 10,5 kWh/100km

Lotus претстави полнач за батерии за ЕV со монструозна моќ

Nio ја проширува мрежата на станици за размена на батерии

BMW iX има вградена батерија која му дава домет од 978 km

Најава за електричен Renault 5

Воздушни перничиња во браниците

Започнува сериското производство на првата серија роботакси возила

Stellantis и Renault половните дизел комбиња ќе ги прават електрични

Автономен автомобил IndyCar ќе пристигне во Гудвуд следната година