Nissan со нов концепт во Женева 2019

Во кус видео запис од Nissan ја навестуваат светската премиера на потполно новиот концептуален развој за 10-тина дена на нивниот штанд на претстијниот салон за автомобили во Женева

Видеото е доволно да ја заскокотка љубопитноста, но за жал од Nissan не се „потрудиле“ да дадат и десерт, во вид на некој спецификации или податоци за новиот концепт.

Како и да е, намерно „протекоа“ информации во кои се најавува ознаката под која концептот ќе дебитира – IMQ.

Исто така е потврдено дека концептот ќе биде претставник на crossover семејството на Јапонците.

Од Nissan, за концептот IMQ рекоа дека во истиот ќе ја видиме иднината на високо технолошкото семејство Nissan Intelligent Mobility.

Всушност дека преку него ќе можеме да ѕирнеме во иднината на возилата што ќе се движат низ нашите сообраќајници.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Руси и се е можно – Од Bentley направил тенк!?

Обновен Citroën Scarabee d’Or првото возило што ја минало Сахара!

BMW i3 -хит за полицајци пожарникари и итна служба…

Баварците ја одбележуваат 35 годишнината на Series 5 со лимитирано издание

Renault Zoe такси што самостојно вози!

Книгата за брендот Bentley поскапа од автомобил на оваа марка!

Посебна серија Smart ForTwo FCE #21- за збогување со бензинците

Porsche Driving Expеrience-нова авантура и промоција на новиот 911 во Македонија

Новиот Alfa Romeo 8 C – Hybrid co 800 KS