Nissan создал приспивна псна за деца што добро спијат само во автомобил!

Од Nissan го лансираа првиот албум на „приспивни песни без емисија“ чии приспивни звуци ги смируваат децата со навика да заспиваат во возење…

Во овие музички звуци на Nissana LEAF се прплеткаат звучи на брмчење на мотори на внатрешно согорување и така хипнотички ги змируваат децата.

Во Nissan осмислиле еколошко решение за исцрпените родители што се потпираат врз смирувачкото дејство на возењето за да ги заспијат своите најмлади.

Тие го претставија Nissan LEAF Dream Driveпрвиот албум за приспивање на деца во електрично возило, созддаден во соработка на инженерите на  Nissan и дизајнерите на звукот со експертот за сон Том Мидлтон ( Tom Middleton).

Албумот содржи фрекфенции што смируаат во вид на брмчење на мотор на внатррешно согорување – докажани методи за заспивање на деца – иако возењето во електричниот автомобил е потполно без емисија ( на звуци и гасови).

Повеќето родители ги приспиваат децата со возње

Новите истражувања укажуваат на хронична не наспиеност на родителите ширум Стариот континент.

Повеќето родители (дури 65%) со деца на возраст до две години навечер спијат помалку од пет часа, 60% од нив признаваат како ги заспиваат децата со возење во автомобил, a повеќе од половина (57%) тоа го прават барем еднаш во неделата.

Истражувајќи зошто родителите веруваат во оваа метода, Nissan открил дека 70% од нив сметаат дека нивните деца ги смирува движењето на возилото, иако всушност за тоа се  најзаслужни смирувачките фрекфенции на моторите со внатрешно согорување.

„ Електричните возила какво што е и Nissana LEAF се подобар избор за да ги заспиете вашите најмали со возење, иако тивкото возење можеи и не делува толку смирувачки као работењето на конвенционалниот мотор.

Моторите со внатрешно согорување емитуваат најразлични фрекфенции од „бели“, „розови“ и „кафени“ шумови , креирајќи оркестрална звучна заднина, што делувапосебно смирувачки за најмалите (децата) “, велат експертите од Nissan.

Приспивање без штетни емисии

Сепак со заспивање на децата со возење значително се зголмува карбонскиот отпечаток, па сега истото можете да го направите и во вашиот дом.

Албумот на Nissan содржи пет „музички“ изведби (композиции) во траење од по три минути, a сето тоа бесплатно е достапно за слушање и за преземање на повеќе интернет платформи.

„ Станува збор за првата соработка што кога и да е е направена помеѓу уметник и возилото. Освен смирувачкте фрекфенции на моторите со внатрешно согорување што можат да ги слушнат само децата, албумот содржи и снимки на надворешни и на внатрешни звуци во Nissan LEAF што сите заедно создаваат оркестрална звучна кулиса“, изјавил во своетто излагаер дизајнерот за звук Том Мидлтон.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Дизајнер од Русија вкрстил Lada Niva и Mercedes G Class

Црн хумор заштитна маска од корона вирусот и за автомобили

На аукција Mercedes-Benz Pullman за 2,5 милиони долари

Видео: Lancia Delti HF Integrale- Беснее по улиците на Њујорк

Autobianchi Stellina: Најубавиот потомок на “Фиќо” а малку познат во светот

PSA групацијата донира над 400.000 маски и друга медицинска опрема на болници во Европа

Polestar Percept нови детали и фотки – можна најава за електричниот SUV Polestar 3

Jaguar Land Rover против корона вирусот

Видео Црвено Ferrari што ви го одзема здивот и негова заштита од гребници