Nissan X-Trail со нови и поефикасни мотори

Уште поширока палета на погонски системи, така идните сопственици сега имаат интересна дизелска и бензинска понуда…

Сосема новиот дизел агрегат со работен волумен од 1,7-литри со моќ од 150 KS како и бензинецот со работен волумен од 1,3-литри што испорачува моќ од  160 KS) се голем новитет, кога говориме за најголемиот SUV модел на овој производител на автомобили од Јапонија.

Двата мотори ќе бидат достапни со два система на трансмисија на силата: едниот мануелен со шест степени на пренос и вториот сосема нов автоматски менувач на брзини со двојна спојка со седум степени на пренос на силата (DCT).

Од Nissan пристигаат пофалби за нивната одлична ефикасност, како и за намалување на емисија на CO2.

Со тоа атрактивниот SUV модел –  X-Trail ќе стане уште по интересен за купувачите...

На домашниот пазар ова погонска изведба на Nissan X –Trail би требало да стаса во втората половина на тековната 2019 година…

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Honda концепт ја најавува електричната иднина во Кина на Шангај 2019

Најавен електричен хипер автомобил Lotus Type 130

Renault со нов дизајнерски центар во Шангај

Детектори што препознаваат дали користите мобилен додека возите!

VW размислува да земе поголем пакет акции од заедничката компанија со ЈАС

Geely лансира нов електричен бренд -Geometry со „убиец“ на Тesla Model 3!

Наскоро и официјално Polestar 2 а во производство вгодина!

Во Шангај Audi ќе се престави со  Audi AI: ME, Audi e-tron и Audi Q2L e-tron

Škoda произведе 22 милионито возило