Нови „неславни“ шампиони со најмногу казнени сообраќајни поени кај марките

Во Германија симнати од тронот на нај неодговорни возачи, односно со најголем број казни за прекршоци и дивеење зад управувачот, возачите на Pordshe!

Порталот Check24 ги собра најновите податоци за казнените поени за сообраќајни прекршоци во Германија и корелацијата со брендовите на автомобили.

Има промена на овој неславен врв.

Возачите на Porsche, кои водат на оваа неславна табела подолго време, мораа да им го отстапат првото место на возачите на Cupra, пренесуваат специјализираните портали.

Трети сопственици се Jaguar со 6,6 отсто, а високo, во оваа конотација котира и брендот на електрични автомобили – Теslа.

Овој резултат и скокот на Cupra на врвот се објаснува со фактот дека возачите на оваа марка на автомобили се претежно млади.

Во многу случаи, за жал, младоста е и лудост, со несакани, па дури и фатални последици…

Марка                               Процент на возачи со бодови

 

  1. Cupra                                                   8.1
  2. Porsche                                               7.3
  3. Jaguar                                                  6.6
  4. Tesla                                                     6.4
  5. Alfa Romeo                                         6.2
  6. Land Rover                                         6.0
  7. BMW                                                   5.8
  8. Audi                                                     5.7
  9. Lexus                                                   5.7
  10. Chrysler                                               5.6

 

Просек на сите марки автомобили       4.8

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

По речиси две децении Audi нема да ги спонзорира „кралевите“ од Мадрид ги „истурка“ BMW

Новиот Cadillac Celestiq ќе биде поскап за 30% од Bentley Flying Spur

Тркачки Porsche

Најчувствителен лак имаат автомобилите со црвена боја

Електричниот Mercedes Vision EQXX со едно полнење поминал 1.202 km!

Во Volkswagen сметаат на „ќумур“ за да го заштитат производството

Почна склопување на поедноставни Lada Niva Legend и Lada Niva Travel

Tesla заборавен на постојката за полнење EV – сопственикот заминал на одмор!

VW Air дебитира утре- 27 јуни