Новиот мотоцикл превоз од иднината

Компанијата Nawa неодамна претстави свој електричен модел на мотоцикл што, помеѓу другото, има поголема автономија на возење со едно полнење на батериите од останатите слични производи што се нудат на пазарот …

Прототипот наречен Racer не е тука само да да не задоволи со дизајност и со способностите, тулу и поради уште една друга причина, да го екламира главниот производ на Компанијата – ултра –кондензатори од 0,1 kWh, што се наоѓаат над батеријата од 9 kWh, и кои можат да сочуваат 80-90% од енергијата создадена при кочење.

Благодарение на тоа, пак, моторот може да помине и до 300 km со едно полнење на батериите.

Така ултра – кондензаторите, ја прават разликата во однос на другите електрични мотоцикли што без ултра – кондензаторите поминуваат по околу 180 km., со едно полнење, наспроти тоа што располгаат со идентична батериjа.

Racer прототипoт, така, не е на продажбам бидејќи во овој момент неговата цел е да се користи само за промоција на новите супер – кондензатори, што во масовно прпоизвоодство влегуваат веќе на почетокот на претстојната 2020 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Volvo го прави поедноставно полнењето на EV

Tesla атак со пониски цени и посилни полначи!

Jeep Wrangler добива нов титански бензинец од 6,4 литри!

Ќе ги „претрка” и Nikola и Tesla и прв ќе произведе камионет на струја!

Urban Aero го најави CityHawk, хидрогенскиот летечки автомобил

Jeep Gladiator сега достапен и со дизел мотор

Пневматиците за 20%ја зголемија автономијата на EV

Mercedes го откри ентериерот со пет екрани за новата S класа

Suzuki подготвува хибридни мотоцикли!