Новиот Nissan Patrol ќе се развива заедно со новиот Mitsubishi Pajero!

Производителот на автомобили од Јапонија Nissan пред нешто повеќе од еден месец ( септември тековната 2019 година) ја претстави ре – дизајнираната верзија на неговиот SUV модел Petrol…

Меѓутоа, директорот на дизајнот на јапонскиот дел од француско – јапонската Алијанса Алфонсо Албаиса (Alfonso Albaisa) во таа прилика потврдил и дека производителот од Јапонија веќе работи на новите генерации на повеќе модели, а помеѓу нив е и новата генерација на овој голем SUV со извонредни теренски карактеристики.

Посетуваме, Pаtrol e еден од најстарите и најдолговечните имиња на модели во автомобилската индустрија, бидејќи на сцената е веќе цели 70 години и сега се најавува негово продолжување со нова генерација.

Познавачите велат дека е крајно време за пристигнување на наследникот на Nissan patrolбидејќи актуелната генерација е присутна на пазарот речиси една деценија (во наредната 2020 година ќе влезе во својата 10-та пазарна година). Новината освен во ре –  дизајнот секако ќе се одликува и со многубројни значајни технолошки унапредувања.

Новина е и тоа дека новиот Patrol ќе биде развиван паралелно со новата генерација на уште еден легендарен теренец – Mitsubishi Pajero.

Потсетуваме од пред две години члена на француско – јапонската алијанса е и Mitsubishi и сега Алијансата е сочинува тројна оска Renault – Nissan – Mitusbishi.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Polestar и Koenigsegg ќе „танцуваат” заедно!

DMC Ferrari 812 Superfast Spia

Hennessey Performance Jeep Grand Cherokee Trackhawk со1012 KС

Mazda RX-Vision GT3 (2020): Со „огнено крштевање“ на PlayStation повикува на враќање на Wankel мотор

Ќе ја биде – нема да ја биде – Alpine ќе опстане како производител на електрични возила

Spiderman ќе вози Hyundai Sonata

Најпознатиот автомобил на Џeмс Бонд повторно во производство- Цена „боли глава”

Екстремна заштита: Блиндирана G Class што ниту 13 кг. TNT не и можат ништо

Одложено пристигнувањето на Ford Mustang Mach-E во Европа