Новиот Range Rover пристигнува 2021

Во моментов во фокусот на автомобилската јавност е новата генерација на моделот Defender ( би требало на пазарот да се појави во септември тековната 2019 година), но во Jaguar Land Rover не запираат и подготвуваат и други новитети, а помеѓу нив најинтересен е потполно новиот благороден „теренец“ Range Rover…

Како што пишуваат медиумите во Велика Британија, наредната, пета генерација на Range Rover се очекува во текот на 2021 година и тоа врз новата MLA платформа (Modular Longitudinal Architecture).

Благодарени на  употребата на алуминиум платформата е полесна од сегашната, a прилагодена е и на употреба на plug-in hybrid и на електричен погон.

Во медиумите специјализирани за автомобилизам се почесто се појавуваат информации дека гамата на новиот Range Rover ќе опфаќа и mild hybrid верзии со агрегати на внатрешно согорување со шест цилиндри  со распон ма моќнст од 304, до 406KS.

Потоа, plug-in hybrid варијанта  ( мотор на внатрешно согорување со шест цилиндри, плус два електромотора, со автономија на возење само во електричен мод од 64 km.).

Како и целосно електрична верзија што пред се цели кон купувачите на пазарот во Азија.

Кога станува, пак збор за дизајнот на следната генерација на Range Rover познавачите напомнуваат дека не треба да се очекуваат којзнае колкави промени, туку спротивно на тоа, само еволуција на сегашните дизајнерски решенија.

Како инспирација за изгледот на наредната генерација на легендарниот луксузен и  благороден „теренец“ тие ги посочуваат моделите Velar и Evoque. Но се разбира со многу поголем луксуз во внатрешноста, како и примена на по напредна технологија …

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

VW добива нов шеф доаѓа од директорската „фотељата” во Porsche!

За Ford Bronco нема непристапен терен!

Tesla подготвува уште еден pick-up, покрај Cybertruck

Infiniti станува Nissan plus!

Lexus IS ситно брои до глобалната премиера на новата гeнерација

10-те најпопуларни автомобили во Германија

Porsche Behind the scenes: Ново доживување за сопствениците на возил од  брендов

Првиот човек на Tesla ја доби првата исплата од oколу 800 милиони долари

Електричен Hercules Alpha