Од 2020 TDI моторите со сервисни интервали од  24 месеци или 30.000 km

Почнувајќи со новиот Golf 8, сите нови турбо дизел мотори на Volkswagenдвојно ќе ја зголемат должината на временскиот период и километарското растојание за одење во редовен сервис …

Една од неочекуваните, но логични последици на аферата Dieselgate, што концернот од Волфсбург (Wolfsburg) ќе го чини повеќе од 200 милијарди евра, е зголемување на квалитетот и доверливоста на возилата.

Тоа значи дека сите нови автомобили со TDI мотори веќе од претстојната 2020 година, а почнувајќи со Volkswagen Golf 8, ќе имаат продолжени сервисни интервали на две години или на изминати 30.000 km.

Тоа значително ќе ги намали трошоците за одржување и на тој начин ќе им ги зголеми пазарните шанси на автомобилите.

Секако, ако помеѓу двата сервисни интервали индикаторите покажат потреба од додавање на моторно масло, тоа зааждолжително направето го без да чекате да дојде времето или бројот на поминатите километри …

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Volkswagen ID.4 дебитира во април на салонот за автомобили во Њујорк

Лажен Ferrari поскаш од оригинлен, нов!

Годинава се очекува промоциј на нови BMW M3 и BMW М4

Renault на годинешниот Rally Dakar настапи и со хибриден камион!

И возилата може да се одбранат од хулигани докажа Тesla Model 3„

Jaguar Land Rover со седишта што симулираат „џогирање“

Најпродавани автомобилски брендови во 2019 според focus2move!

По рекордната 2019 Lamborghini со големи планови за 2020 година

Познатото лондонско такси и во Токио!