Од 2028 година ќе бидат забранети и реклами за автомобили со термо – мотори

Ќе потсетиме дека порано беше донесен правен (климатски) акт со кој се оневозможува рекламирање на патнички автомобили кои испуштаат повеќе од 123 g/km CO2…

Оваа забрана за рекламирање се однесува на возила што во атмосферата преку работата на нивните мотори испуштаат соединенија што предизвикуваат ефект на „стаклена градина“,  ќе стапи на сила во 2028 година.

Со други зборови, тогаш ќе стане практично невозможно да се промовира автомобил придвижуван од мотор со средна големина, освен ако не претрпи одреден степен на хибридизација.

 

За жал, почнувајќи од истата година, нема да може да се рекламираат таканаречените „автомобили од соништата“ ниту во специјализирани списанија.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Истражувањето на Alfa Romeo покажа дека нивните клиенти не сакаат огромни екрани

Знаете ли колку чини просечната Dacia, продадена во Европа?!

General Motors не може да ја задоволи големата побарувачка

Lexus најавува нов електричен концепт

Volkswagen ќе увезува и продава возила Bugatti и Rimac во Америка

Британците решија да изградат тунел вреден 2,2 милијарди евра во близина на Стоунхенџ

Impul Nissan Z

Обновен MG5

Драматичен пад на цените на половните електрични автомобили