Од Waymo најавија автономно возила без контролен возач!

До своите клиенти Waymo неодамна испрати известување дека возилата без возач се многу блиску до реалност на патиштата, a станува збор за автомобили што зад управувачот нема да имаат дури ни контролен возач (човек)….

Во писмото не е прецизиран датумот кога тоа би можело да се случи, бидејќи во дописите стои дека автомобилот без возач на корисничката адреса би можел да стаса „наскоро“ .

Возилата, секако, ќе стасаат само до тие кои во тестирањето на автономните автомобили учествувале уште од самиот старт, а корисниците на кои ќе им биде испратено новото автономно возило за тоа претходно ќе бидат известени преку апликација, за да знаат што да очекуваат.

Тоа значи дека се уште нема да биде можно на сопствена иницијатива да се нарача целосно автономен автомобил, и дека правилата се уште одредуваат придружба – човек возач контролор.

На корисниците им се препорачува во случај на проблеми да го контактираат агентот за поддршка, a се уште се очекува компанијата да ги објави сите поединости за оваа етапа од тестирањето, со цел да се дознае бројката на потполно автономните автомобили, како и деталните правила за однесување за време на возењето.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Италијанската полиција во флота добива и Suzuki Jimnу!

Maserati GranTurismo Zeda

Lexus  сопроизведен целосно електричниот модел за 10 дена во Кина

Кои се доверливи а кои треба да се избегнуваат, покажа TUV прегледот на 9 милиони возиламодели

Нови официјални скици на идната генерација на Kia Optima

Интригантно – Можно Peugeot 608 на FCA Maserati платформа

Можно повторно заживување на Lotus Elan!

Јапонците направија супер спортски автомобил од цеулоза

Renault Arkana – може да биде француски BMW Х4 во Европа до 2021