Opel се враќа во Русија

Враќањето на рускиот пазар се очекува веќе во тековната 2019 година со три модели од понудата на производителот од Риселсхајм…

Тоа се моделите Grandland X, Zafira Life и Vivaro што во Русија ќе бидат достапни кон крајот на есента 2019-та.

Од наведените, Zafira Life и Vivaro Transporter ќе се произведуваат во фабриката во Калуга.

Во Opel не ги кријат своите офанзивни планови, па затоа овој потег и не претставува изненадување.

Во Opel сакаат постепено да го зголемуваат своето учество на пазарот во Русија во наредните години, a тоа вклучува и понуда на поширок асортиман за извесно време.

Подетални информации очекуваме да следуваат во текот на наредните месеци.

„Значаен пораст на нашиот профитабилен извоз е еден од клучните столбови на нашиот PACE! План на компанијата! На тоа подрачје остваруваме значителен напредок “, изјавил Михаел Лошелер ( Michael Lohscheller), генералниот директор на Opel.

Русија е голем, стратегиски важен и атрактивен пазар, со многу потенцијал. Како германска марка со долгогодишна традиција и извонредна репутација во во земјава од тоа ќе имаме корист.

Да се биде во состојба веднаш да се произведува на локално ниво e најдобар пример, колкаво е влијанието и важноста на PSA Групата во светот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Kia со прва скица го најави скорешното доаѓање на crossover моделот X-Ceed

За враќање во САД Peugeot се фокусира на C и D сегментите

Заеднички проект на Karma и Pininfarina

Citroën со најубав штанд на салонот за автомобили во Женева 2019-та

Škoda во февруари продаде над 90.000 модели!

Доделени наградите „Автомобил на годината во Македонија“ за 2019-та

Сензација-Пристигнувањето на VW Golf 8 генерација одложено за март 2020-та!?

Volvo ја завршува приказната со дизел мотори

Ротацискиот мотор на Mazda се враќа со висок стил