Pagani Utopia уметничка креација на четири тркала

Италијанската марка во посебен приказ на емоции кон автомобилите…

Компанијата на Хорацио Пагани (Horacio Pagani) сега е во третата деценија, а ова е нејзино трето создавање.

Zonda се сокри зад Project C8, а во исто време ја започна приказната и легендата за самиот модел и бренд.

 

Проектот C9, Huayra, изграден на глобално ниво, интегрирајќи ја употребата на активна аеродинамика и материјали од јаглерод-титаниум.

Значи, што би можел да понуди неговиот трет модел, со кодно име C10? Повеќе моќ, поубедливи перформанси, подобра аеродинамика.

Utopia ни е претставена уште еднаш…

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Opel Astra G 25 години на автомобилската сцена

ExoMod Dodge Challenger SRT Hellcat

Volkswagen планирал Golf со V10 мотор!

Asprey Bugatti Egg Collection

Lexus LC Ultimate Edition

DS покажува како би можел да изгледа реинкарнацијата на летечкиот Citroen DS

Novitec Lamborghini Aventador Ultimae Roadster

Легендарниот „дедо’ на BMW Series7

Citroën DS автмобилска икона полна генијални иновации!