Peugeot 408 на тестот за избегнување лос

Peugeot 408 од неодамна е во понуда и на домашниот пазар и неговиот дизајн веднаш остави впечаток…

Шпанскиот уреднички тим на редакцијата km77 остана доследен и секогаш на ист начин ги проверува новите возила. Овој пат на полигонот пристигна Peugeot 408.

Новиот Peugeot 408 има многу опции за мотори, а особено се издвојуваат двата модели со plug in хибридни погонски единици (со моќ од 180 и од 225 КС).

На тестот беше изведбата со бензинскиот 1.2 PureTech мотор со 130 КС, со погон на предни тркала.

Peugeot 408 го започна тестот со предизвик во слалом, кој го помина за 25,9 секунди.

Додека тестот за избегнување на северниот елен „лосот“ се покажа најубедливо при 77 km/h..

.

Peugeot 408 беше тестиран на гуми Michelin e-Primacy со големина 205/55 R19. Кој знае, можеби верзијата PHEV би била поубедлива, батерии, различен центар на гравитација.

Веруваме дека тоа наскоро ќе го видиме со Шпанците.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Автономен автомобил IndyCar ќе пристигне во Гудвуд следната година

Volvo сака драстично да ги намали штетните емисии без да навлегува во процесот на производство

Решение за непрописното паркирање во гаражи:

„Charge On Solar“ на Tesla

Nio ES6 има нова батерија со цврст електролит за опсег од 930 km

Новите безбедносни тестови на Euro NCAP

Аеродинамиката во автомобилската индустрија

Моќните семафори во Германија се контролирани од вештачка интелигенција

Audi сака да користи електрична платформа од друг производител