Peugeot потврди pick -up камионет !

Производителот на автомобили Peugeot потврди дека во наредната декада ќе лансира сопствен камионет …

Гзавие Пежо, сениор потпретседател на Групацијата PSA за лесни комерцијални возила во едно свое обраќање открил дека до 2021 година францускиот производител ќе влезе на пазарот на pick – up возила.

Камионетите на Peugeot би требало да бидат во класата на капацитет од еден тон во која помеѓу другото се и главните играчи во сегментот Toyota Hilux, Isuzu D-Max, Ford Ranger...

Освен најавата дека ќе произведува и камионети од Peugeot не откриваат други детали, како на пример податоци за платформата на која ќе се базира …. Се шпекулира дека Групацијата PSA планира значително да го засили своето учество во овој сегмент, па постојат големи можности сукцесивно да се појави и pick – up изведба и на Opel.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Новиот Audi TT со средишно вграден мотор!

Krugger FD- уникатен ретро автомобил со модерн стил и 760 КС

Парламентот во Германија пресече на Autobahn и натаму без лимит на брзина

Најавен Morris JE – електрично комерцијално возило

Од Waymo најавија автономно возила без контролен возач!

Пристигнува Porsche што лета!

Renault со конкурент на Tesla и VW

И Punto би заживеал повторно ако Fiat се здружи со Renault

Французите ја бришат ознаката GTi – новиот Peugeot 208 без GTi значка!