Покрај многу новитети Palexpo 2020 изненадува со тркачка патека во хала!

На претстојната голема автомобилска манифстација- Palexpo, салонот за автомобили што тардиционално се одржува секоја година на почетокот на март, во Женева порај многуте најавени новитети ( но и неколу откажувања на познати кармејкери) ќе има една сензација – за прв пат ќе понуди тркачка патека под покрив…

Тркачката патеката ќе се наоѓа во  во Хала 7 во Palexpo Convention Center за време на одржувањето на  Саемот за автомобили во Женева во истиот.

 

Во централниот дел од кружната патека ќе има и VIP Lounge простор кој покрај сите пропратни активности ќе служи и како место за избегнување на метежот од главните хали на Саемот, а на патката ќе има минимум 48 возила од 15 автомобилски производители .

Меѓу нив ќе бидат: Aiways, Audi, BMW, DS Automobiles, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, Porsche, Renault, Smart, Toyota и Volkswagen.

Присутните ќе можат да уживаат во три круга зад воланот на нивниот избран автомобил, додека ги придружува експерт во совозачкото седиште, а организаторите очекуваат за време на манифестацијата да  се одржат околу 11.000 „Discovery Drives“ возења.

Ако се знае деа оваа манифестација ја посетуваат помеѓи 600 и 700 илјади посртители , резервациите за возење ќе се вршат преку случаен избор со помош на апликацијата на Geneva International Motor Show.

А, тоа  значи деа, во просек,  шанса има да вози секој 60-ти посетител!

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Македонска премиера на Volkswagen Golf 8

Се планира и спортски Volkswagen ID.

Nissan switch сервис: Секој ден возиш друг автомобил!

Polestar Precept concept пристигнува во Женева 2020

Aiways U6ion concept во Женева

Bentley Continental GT Cabrio by Mulliner врв на луксуз со отворен покрив!

Renault Morphoz concept автономна електрична иднината на  Французите

На Palexpo 2020 и Dacia со концепт на струја!

Над половина милион нарачки за електричниот pick-up на Tesla