Porsche Cyber 677 Concept – визија на Elfer од иднината!

Иако Porsche 911 се развива во однос на дизајнот, тој ги задржа основните насоки на моделот од 1963 година…

Без разлика колку моќен или модерен, формата на 911 е исто така малку конзервативна.

Но, како можеше да изгледа Porsche 911 по 10-15 година, покажа графичкиот дизајнер Павел Бреске (Pawel Breshke) – истиот уметник одговорен за зачудувачкиот концепт Ferrari F42 (за што пишувавме пред неколку дена) – презентирајќи ја својата ултра-футуристичка креација на иконскиот 911.

Неговата последна креација Бреске ја нарекува Porsche Cyber ​​677.

Можеби името не е 911, но силуетата на овој концепт треба да им изгледа позната на  љубителите на иконата оригинал, иако има препознатливи нови карактеристики.

Слики „зборуваат“ повеќе од илјада зборови, па затоа  подобро да ги погледнете и секако релаксирано да уживате во оваа футуристичка визија на легендарниот спортски автомобил на производителот од Цуфенхаузен, според визијата на овој независен дизајнер .

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

DMC Ferrari 812 Superfast Spia

Hennessey Performance Jeep Grand Cherokee Trackhawk со1012 KС

Mazda RX-Vision GT3 (2020): Со „огнено крштевање“ на PlayStation повикува на враќање на Wankel мотор

Ќе ја биде – нема да ја биде – Alpine ќе опстане како производител на електрични возила

Spiderman ќе вози Hyundai Sonata

Најпознатиот автомобил на Џeмс Бонд повторно во производство- Цена „боли глава”

Екстремна заштита: Блиндирана G Class што ниту 13 кг. TNT не и можат ништо

Одложено пристигнувањето на Ford Mustang Mach-E во Европа

Новата Mokka: Opel се фокусира на плочките со имињата на моделите