Porsche Taycan серијата за 2023-та добива софтверски подобрувања

Taycan ја започна електричната револуција на Porsche, а ова патување продолжува со неколку освежувања кои пристигнуваат со моделската 2023 година…

Повеќето промени се во софтверското поле, каде што клиентите сега ќе можат да го најдат подобрениот систем за управување со комуникацијата на Porsche со ревидиран кориснички интерфејс и дисплеј од сегменти во повеќе бои. Понатамошните подобрувања вклучуваат интеграција на Spotify и поддршка за безжично поврзување со Android Auto.

Техничките ажурирања се заокружени со нов дизајн на напредниот екран со зголемена (аугментувана) реалност и нови функции кои ги филтрираат станиците за полнење според нивната излезна моќност.  Последната опција ќе им овозможи на сопствениците да најдат брзи полначи на најлесен начин.

Новиот електричен модел ќе има корист од неколку измени и во погонската група, каде што предниот погонски агрегат ќе биде достапен со режими Normal и Range во варијантите со два мотори на Taycan, за да се намали беспотребна потрошувачката.

Управувањето со топлината исто така е подобрено, бидејќи батеријата сега може побрзо да достигне висока температура, обезбедувајќи оптимални перформанси на кривата на полнење, дури и при повисоки состојби на наполнетостДополнително, поставките за закрепнување сега се задржуваат кога се менуваат режимите на возење, додека пак, индикаторите за возење лоцирани на сите четири тркала емитуваат текови на енергија и ги читаат на контролната табла.

Што се однесува до остатокот од автомобилот, новиот модел добива некои мали подобрувања врз основа на поголем избор на тркала и проширената достапност на системот за контрола на променлива светлина за панорамскиот стаклен покрив.

Последната карактеристика им овозможува на корисниците да ја прилагодат транспарентноста на покривот за само неколку милисекунди.

Иако овие промени се ексклузивни за моделите Taycan 2023, софтверските подобрувања ќе бидат воведени во блиска иднина и за моделите од 2020, 2021 и 2022 година.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Citroen C5 X Plug-in хибрид

Познато е колку ќе чини синтетичкото гориво

Porsche тврди дека EV може да бидат попрофитабилни од термичките

Ford развива полнач што самиот се „закачува“ за EV

Ford F -150 Tremor co V8 мотор

Mahindra претставува нова понуда на електрични возила

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde by ErreErre Fuoriserie, спортска икона со 510 KS

Cadillac Celestiq concept

Нов електромотор што продуцира високи перформанси не само на кус рок