Потполно новиот  електричен Jeep Avenger

Првиот целосно електричен SUV модел што кога и да е е` произведен од Jeep пристигнува на пазарите на Сѕариот континент во текот на наредната 2023 година…

Во Европа, марката Jeep веќе направи голем притисок нудејќи само електрифицирани теренци во земји како Германија и Франција. До крајот на оваа година 100% од SUV портфолиото на Jeep ќе биде електрифицирано на речиси сите европски пазари.

Планот што го откриваме денес се надоврзува на овој 4x моментум, развивајќи портфолио на способни, целосно електрични возила дизајнирани и прилагодени за Европа. Марката ќе воведе четири возила со нулта емисија во Европа до 2025 година, со понуда во главните сегменти. Како резултат на вложените напори во овој производ, сите возила на Jeep кои се продаваат во регионот ќе бидат 100% електрични до 2030 година.

Првиот модел од оваа производна офанзива е целосно новиот, целосно електричен Jeep Avenger, компактен SUV кој беше претставен за време на откривањето на долгорочниот стратешки план Stellantis Dare Forward на почетокот на оваа година.

Целосно новиот Jeep Avenger, кој ќе биде лансиран во Европа и на други пазари како Јапонија и Јужна Кореја, ќе биде позициониран под Jeep Renegade и ќе се произведува во високо ефикасната фабрика во Tychy, Полска.

Со целен електричен досег од 400 километри, овој нов SUV ќе понуди и импресивно растојание од подлогата, агли на прекршување и пристапување за својот сегмент, истовремено обезбедувајќи модерен и технолошки напреден ентериер, со многу простор за луѓе и товар.

„Сосема новиот Avenger ќе понуди можности на брендот Jeep прилагодени на европскиот пазар“, рече Антонела Бруно, шеф на Jeep Europe во Stellantis, „Овој стилски, забавен и емотивен SUV ќе им се допадне на се поголем број клиенти кои бараат способни, компактен, стилски и целосно електричен бренд алтернатива на брендот Jeep на сегашните играчи“.

Jeep Avenger ќе дебитира за време на прес-денот на саемот за автомобили во Париз на 17 октомври, а резервациите на клиентите ќе бидат отворени истиот ден.

Целосно новиот Jeep Avenger ќе пристигне во салоните на почетокот на 2023 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Нов Hyundai Santa Fe

Нов Chevrolet Traverse

Новиот Peugeot e-3008

Lancia Y доживеа уште едно подобрување

Peugeot e-3008 премиерно на 12 септември

Renault Grand Kangoo

Renault Scenic E-Tech

Xpeng G6

Спортскиот MG4 XPower со 429 КС