Претставување на шестата генерација на Renault Espace во пролет

  • Renault открива дека неговиот нов SUV со 5 и 7 седишта ќе го носи името Espace

  • Легендарното име Espace го поврзува новиот SUV со претходните пет генерации на истоимениот модел

  • Овој ноември, Renault слави 40 години од концептот Espace, првпат претставен во 1983 година.

Добро познат низ Франција и светот, Espace веднаш стана очигледен избор за шестата генерација на новиот теренец на Renault со 5 и 7 седишта. Секоја генерација на моделот Espace растеше во согласност со очекувањата на клиентите и на тој начин стана симбол на своето време.

Денес, Espace започнува ново поглавје во кое ја обединува стратегијата за обновување на брендот и во исто време останува доследен на претходните генерации, бидејќи пред се е удобен, иновативен и врвен автомобил во понудата на Renault.

Врз основа на CMF-CD платформата на Alliance, новиот Espace е направен за долги патувања и нуди доволно простор за најмногу 7 луѓе. Светската презентација на новиот Renault Espace е закажана за пролет 2023 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Tesla Model S поминал најмногу во зимски услови

Во Италија по најтешките сообраќајќи на виновниците трајно ќе им се одземе возачката дозвола

Hyundai стана трет по големина производител на автомобили во светот

Ќе нема веќе „МК“ на табличките на возилата, возачите ќе мора да ги заменат со „НМК“

Од полноќ дизелот поевтинува за 2,5 денари

Нова Acura ZDX

Автомобили што наскоро ќе останат без „наследници“

Недостатокот на чипови ќе се „смири“ оваа 2023 но не од „здрави“ причини

Најбрзиот сериски автомобил на светот е од понудата на Ford!