Принц Чарлс во посета на фабриката на MINI во Оксфорд!

Принцот Чарлс ја посети фабриката на MINI во Оксфорд, каде што имаше можност на кусо време да повози MINI Electric…

Патем, неодамна поминаа точно 20 години откако првиот нов MINI, развиен под покровителство на новиот сопственик производителот на премиум автомобили од Минхен – BMW кој е 100% сопственик на британската марка, излезе првиот од над пет милиони единици што се произведени оттогаш.од лентите во Оксфорд,

На оригиналниот модел MINI му беа потребни повеќе од 40 години за да ја постигне бројката од пет милиони продадени автомобили, а моделот BMW MINI го постигна истиот резултат за двојно покусо време.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

На еден пат во Холандија властите ги потикнуваат возачите да возат побрзо

Hyundai Casper во производство од 15 септември

Полициски дронови ловат сообраќајни прекршители во Полска

Land Rover работи на перформанс Defender

Три верзии на електричниот ID. Buzz „иконата се враќа на голема врата“

Tesla Систем на автономно возење месечината ја препознава како жолто светло на семафор

Pininfarina Batista во 128 милиони комбинации!

Обновена Lada Niva Bronto

Volkswagen Atlas Cross Sport GT Concept