Произведена 500.000 Škoda Superb од трета генерација

Големиот менаџерски модел на Чесите е еден од најуспешните модели од средната класа во Европа…

Историјата на  Škodа Superb се протега назад во далечните 1930-ти години, a токму тој модел вчера одбележа производство на 500 илјади примероци од третата генерација.

Моделот Superb стартуваше од производните ленти во погоните во Квашни, а до денеска израсна во поим на пространоста и на одличните возни својства како и на разумната цена.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Honda концепт ја најавува електричната иднина во Кина на Шангај 2019

Најавен електричен хипер автомобил Lotus Type 130

Renault со нов дизајнерски центар во Шангај

Детектори што препознаваат дали користите мобилен додека возите!

VW размислува да земе поголем пакет акции од заедничката компанија со ЈАС

Geely лансира нов електричен бренд -Geometry со „убиец“ на Тesla Model 3!

Наскоро и официјално Polestar 2 а во производство вгодина!

Nissan X-Trail со нови и поефикасни мотори

Во Шангај Audi ќе се престави со  Audi AI: ME, Audi e-tron и Audi Q2L e-tron