Производители на гуми што подобро да не се ваш избор

Купувањето нови гуми е голем трошок за многу сопственици на автомобили, па затоа замена се одложува до крајниот момент ( до максимална експлоатација на пневматиците), а потоа се бара поевтина алтернатива. Односно ценовно најприфатлив сет на нови гуми…

Сепак, експертите се согласуваат дека на автомобилските гуми не треба да се штедат.

Дури и најдобрите спортски автомобили на гуми со низок квалитет стануваат целосно неупотребливи.

А нема потреба да се говори колку е важна квалитетна гума за безбедноста.

Имено, единствениот контакт на автомобилот со земјата е, е со површината во големина еквивалентна на четири разгледници.

Залудна е врвна суспензија, систем за управување и сопирачки, доколку гумата не нуди управување и соодветно пренесување на силата до земјата.

При изборот на гуми, треба да се фокусирате на реномирани производители на гуми, како што се: Michelin, Goodyear, Continental, Pirelli, Dunlop, Bridgestone, Toyo, Kleber, Kumho, Yokohama и други.

Во широк лак, треба да се заобиколат не проверените брендови што доаѓаат од Кина.

Ова е особено точно за производителите: Geostar, AKS, Westlake, Compass и Telluride, кои честопати беа принудувани да ги повлекуваат своите производи од продажба, бидејќи истрагите покажаа дека тие не нудат основни безбедносни барања и имаат загрижувачки слаби контроли на квалитетот во производството.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Поради конструкциска грешка отпаѓаат делови од Tesla Model 3!

Есенско возење – подгответе се за сезоната на дождови

Миење на моторот може да донесе повеќе штета одошто корист

Peugeot 108 и Citroen C1 веќе не се произведуваат

Добро е да го вклучите клима уредот и во есен и во зима

Total ја купува најголемата мрежа електрични полначи во Лондон!

Кои автомобили најчесто се расипуваат, дизел, бензински, хибридни, plug-in хибриди

Совет : По долгото возење со високо оптоварување не гаснете го веднаш моторот!

Ако еден автомобил го користат повеќе возачи задолжително дезинфицирајте го!