Прв држава со регистерска табличка налепница

Калифорнија помина повеќе од седум години тестирајќи го концептот за поставување на предните регистарски таблички..

Наместо да дупчат дупки на предниот браник или да додадат пластични носачи, Калифорнија ќе им овозможи на жителите да ги залепат своите регистарски таблички на предниот дел од автомобилот.

Компанија од Хантингтон Бич (Huntington Beach) наречена License Plate Wraps (LPW) понуди идеја табличките да се лепат на браникот.

Инаку, 28 возила на Калифорниската патна служба учествуваа во пилот проектот, почнувајќи од 2015 година, според информациите пренесени од специјализираните портали.

За да се обезбеди леплива предна плоча, жителите на Калифорнија едноставно одат на веб-страницата на LPW и ги поднесуваат информациите за нивните регистарски таблички. Клиентите можат да изберат од осум различни дизајни на регистарски таблички.

Се очекува да има многу заинтересирани бидејќи овие налепници би можеле да бидат статистички поприфатливи за луѓето од класичните таблички.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

По речиси две децении Audi нема да ги спонзорира „кралевите“ од Мадрид ги „истурка“ BMW

Новиот Cadillac Celestiq ќе биде поскап за 30% од Bentley Flying Spur

Тркачки Porsche

Најчувствителен лак имаат автомобилите со црвена боја

Електричниот Mercedes Vision EQXX со едно полнење поминал 1.202 km!

Во Volkswagen сметаат на „ќумур“ за да го заштитат производството

Почна склопување на поедноставни Lada Niva Legend и Lada Niva Travel

Tesla заборавен на постојката за полнење EV – сопственикот заминал на одмор!

VW Air дебитира утре- 27 јуни