Првата дама на General Motors- ќе продаваме повеќе електрични автомобили од Tesla

„За навистина да достигнете 30, 40, 50% од продажбата на електрични возила, треба да допрете до луѓе кои планираат да купат возило во ценовен опсег од 30.000 до 35.000 американски долари….

Шефот на General Motors (GM), Мери Бара (Marry Bara), најави дека нејзината компанија ќе продава повеќе електрични возила во САД од во моментов најголемиот светски производител на електрични автомобили Tesla Motors и тоа веќе до 2025 година, пренесуваат информативните агенции.

Во интервју за AP, Бара рекла дека е уверена дека GM може да го надмине Теslа, глобалниот лидер, и дека ќе биде пред Илон Маск (Elon Musk) и неговата компанија благодарение на „врвните електричните автомобили “ што ќе ги продаваат по „поволни цени“.

„За навистина да достигнете 30, 40, 50% од продажбата на електрични возила, треба да дојдете до луѓе кои планираат да купат возило во опсег од 30.000 до 35.000 американски долари“, рекла Бара во контекст на оваа изјава за најавениот продажент бум на електрични возила на GM.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

GМ се враќа во Европа со понуда на електрични возила

Ferrari ќе произведува возбудливи EV

Подновен Chery Tiggo 5x

Ferruccio Lamborghini стана член на Автомобилската куќа на славни

Тesla со сопствена лента на граничен премин

Се подготвува наследник на Bugatti Chiron

Полицијата на Франција го обожава иноцскиот радар

Маск сака брзи сервиси за моделите на Tesla како тие во pit-stop на F1

Toyota ја разви новата Tundra анализирајќи ја таа што поминала милион милји